2-3 april, 2025
Kistamässan

Därför ska du besöka Advanced Engineering

2-3 april, 2025 Kistamässan

Advanced Engineering är mötesplatsen för alla som utvecklar nya och befintliga produkter allt från design och koncept till rätt material, komponenter och elektronik inom huvudsakligen verkstadsindustrin. Nästa edition av Advanced Engineering hålls på Kistamässan 2-3 April 2025.

Vad kunde man lära sig på plats?

Med sessioner inom Cybersäkerhe,t AI/ML, Robotteknik, Materialåtervinning, Fordon och Transport erbjöds en djupdykning av framtidens trender och banbrytande teknologier på Advanced Engineering 2024. 

Vilka pratade på mässan? Alexander Young - Nvidia

Ledande industribolag världen över använder Nvidia’s mjukvara och hårdvara i sina AI projekt. GPU accelererad beräkningskraft gör det möjligt att använda AI i industriell skala, så att de kan dra nytta av stora mängder sensorinformation och annan operationell data för att optimera processer, nå snabbare insikter, maximera användning och sänka kostnader.

Ett axplock av talare som inspirerade på Advanced Engineering 2024!

magnus göransson

Magnus Göransson

Play, Creativity and Avocados

Magnus Göransson har en imponerande bakgrund som tidigare designchef på Lego, där han spelade en central roll i att utveckla en företagskultur som främjade innovation, kreativitet och lekfullhet. Han delar med sig av personliga anekdoter och ger värdefulla insikter om hur man kan skapa en organisationsstruktur som främjar fri flöde av innovation och kreativitet, och samtidigt minimerar onödig byråkrati.

stina klingvall

Stina Klingvall

Kemisk plaståtervinning – Var är vi idag?

Plaståtervinning är en av de mest akuta och kritiska miljöutmaningarna som vi står inför idag. Trots ökad medvetenhet om plastens negativa påverkan på miljön återvinner vi endast cirka 10% av all plast som används i Sverige. För att drastiskt öka denna siffra och minska vårt beroende av tillverkning av jungfruplast krävs innovativa tekniker. Kemisk återvinning är en av de mest lovande vägarna framåt. 

Inspireras av stora aktörer och start ups

Utställare i framkant

Inspireras av företagen som ligger i framkant och upplev det finaste av svensk Ingenjörskonst och tongivande internationella aktörer. Häng med i utvecklingen och de senaste trenderna på marknaden – Advanced Engineering samlar allt på en plats. Upptäck de senaste nyheterna, träffa ledande leverantörer, heta uppstickare och ta del av nyttig inspiration och verkliga case.

Nätverka

Knyt kontakter och gör affärer

Personliga mötet och rätt kontakter på rätt plats är våra hörnstenar. Därför arbetar vi på Advanced Engineering aktivt med att skapa inbjudande mötesytor där du på ett naturligt sätt kan träffa nya kunder, leverantörer och partners.

Kunskapshöjande inlägg

De senaste inläggen om de senaste inom branschen.

advanced engineering program

Kombination av robotarm och AMR

Den 10-11 april 2024 återkommer Advanced Engineering till Stockholm, framtidens mötesplats för produktutveckling samlar ett ledande leverantörer och nyskapande innovatörer. En möjlighet att utforska aktuella trender, upptäcka banbrytande framsteg och etablera värdefulla kontakter med potentiella framtida partners.

Läs mer

Future of Automotive – Transportation in 2030

För att fånga de största frågorna inom fordonsindustrin har vi valt att fokusera på framtidens fordonsindustri. Bland annat kommer vi att lyssna på Henrik Green från Einride utforska det transformerande potentialen hos autonoma elfordon inom fraktindustrin. Ni kommer även få chansen att se revolutionerande fordon på mässgolvet.

Läs mer
Ett smart event

Du som besökare får vid ankomst en smart namnbricka. Den är utrustad med ett chip som gör att du enkelt kan scanna de montrar som du är intresserad av. Du behöver inte längre samla på visitkort, ett mail skickas istället automatiskt till dig innehållande dina favoriter!